skip to Main Content

H. C. Ørstedskollegiet er et selvejende kollegie, hvilket betyder at det faktisk er os der bor her der ejer det. Det betyder at vi alle sammen kan være med til at bestemme hvad der skal ske på kollegiet. Det fungerer i praksis gennem generalforsamlingen en gang om året, hvor der stemmes om store beslutninger og der vælges 7 beboere til Kollegianerrådet, der tager de mindre beslutninger i løbet af året på alle kollegiebeboerers vegne.

En anden god ting ved at være et selvejende kollegie, er at der ikke er nogle der skal tjene penge på kollegiet, hvilket er derfor vores husleje er så lav.

Kollegiet består af blok 1 og 3 der er værelser med eget toilet/bad og delekøkken og blok 2 der er små lejligheder til kærestepar.

Vi har egen fodboldbane, beachvolleybane og basketbane samt en hyggelig fællesbar for beboerene med tilknyttede fælleslokaler. Vi har desuden motionsrum, musikrum og et brygrum til dem der vil brygge deres egen øl.

Kollegiet ligger rigtig godt placeret med kun ca. 2 km til SDU, 200 m til UCL og 3,5 km til centrum.

Vi har desuden inden for 1 km både Lidl, Daglibrugsen, Coop365, Aldi, Meny, bager, apotek, cykelsmed og pizzaria.

Hvert år i starten af maj fejrer vi kollegiets fødselsdag med en lille minifestival der går fra onsdag til søndag. Der er diverse fester, underholdning og forskellige aktiviteter i løbet af dagene.

Igennem årene har der været hvert forskellig underholdning i form af stand-up fra bla. Michael Schøt, Martin Nørgaard, Christian Fuhlendorff og Mikkel Klint Thorius, samt bands som Rockbandet.dk , Zoo Me Now, Lars Lilholt Band og Suspekt.

Hvis du vil vide mere, har Sund & Hed skrevet en artikel om hcø, der kan læses her.

Facts

Kollegiet er opført i 1968.

Vi er 559 beboere i alt

Vi har 479 kollegieværelser og 40 to personers lejligheder

Huslejen ligger ca på:

  • 2000 kr for et værelse i blok 1 og 3
  • 3500 kr for en lejlighed i blok 2

Dette er inklusiv el, vand, varme, internet og meget mere.

HCØ Udenfor – ved Huset 2
HCØ Udenfor – blok 1
HCØ Indgang blok 3 1
HCØ Blok 1
HCØ Blok 3
HCØ Grræsplæne bag blok 1
HCØ Udsigt
kollegie-struktur
Back To Top