skip to Main Content

H.C. Ørstedkollegiet ligger på Niels Bohrs Allé i Odense. Det ligger tæt ved Hjallese, ca. 3,5 km. fra byens centrum, 3 km. fra Rosengårdcentret og er centralt placeret i forhold til studiesteder og indkøbsmuligheder.

Kollegiet har egen fodbold- og beachvolleybane, basketbane samt en hyggelig fællesbar for beboerene med tilknyttede fælleslokaler, såsom træningslokale, musikrum og plads til at brygge sin egen øl.

Hvert år i maj fejre beboerne kollegiets fødselsdag. Dette er en kæmpe fest, en slags mini festival som starter onsdag og køre frem til søndag. Igennem årene har der været hvert forskellig underholdning i form af stand-up fra bla. Michael Schøt, Martin Nørgaard, Christian Fuhlendorff og Mikkel Klint Thorius, samt bands som Rockbandet.dk, Zoo Me Now, Lars Lilholt Band og Suspekt.

Kollegiet er opført i 1968, og er placeret midt mellem Syddansk Universitet på Campusvej og University College Lillebælt på Niels Bohrs Allé. Desuden ligger kollegiet også tæt på dele af Pædagoguddanelsen i Odense samt Fyns Naturvidenskabelige Gymnasium.

Kollegiet, der er Odenses største, huser 559 beboere fordelt på 479 enkeltværelser og 40 lejligheder til to personer.

Back To Top