Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/hcokollegiet.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Q&A for interesserede/kommende beboere - H.C. Ørstedskollegiet skip to Main Content

Den månedlige husleje på værelserne i blok 1 og 3 ligger på ca. 2000 kr (inkl. forbrug – dog uden vask)

Lejlighederne i blok 2 ligger på 3.500 kr (inkl. forbrug – dog uden vask)

I huslejen er der også inkluderet internet.

Denne bliver opkrævet den første i hver måned.

Blok 1 og 3 har 4 etager, med 30 værelser på hver gang. I Blok 1 og 3 er der 1 værelses lejligheder på 16kvm, med eget bad og toilet. Her er man 15 personer om at deles om et køkken. Der er vaskekælder beliggende under blok 1 og 3.

I Blok 2 skal man bo 2 personer hvor mindst en af beboerne er under uddannelse. Er det en 2værelses lejlighed på 42kvm med eget bad og toilet, samt et lille køkken.
Hvis man bor i en lejlighed i blok 2 må man gerne holde et enkelt kæledyr. (dog er der regler inden for dette. Læs husdyrordenen for mere information) Der er ikke vaskemaskine eller tørretumbler i lejlighederne i blot 2, derfor skal man vaske tøj i blok 1’s vaskekælder.

Rådet kan desværre hjælpe med info om ventetider da alt udlejning foregår gennem studiebolig-odense.dk

Hvis du ønsker information om der er ledige værelser skal du gå ind på studiebolig-odense.dk, som står for udlejningen af kollegiets værelser.

Der er som regel et køkkenskab med hylder. Man får også tildelt en hylde i køleskabet og en skuffe i fryseren.

Hvis du flytter ind i blok 1 eller 3 behøver du ikke at medbringe service selv.

Fælleskøkkenet indeholder alt hvad der er brug for af service, gryder, pander, grydeskeer, skåle og hvad der ellers er af almindeligt køkkengrej.

Køkkenerne får hvert andet år suppleret op til 800kr til inventar, hvis der er noget som mangler.

I blok 2 er der eget køkken, så her skal man selv medbringe udstyr og service.

Der gælder separate regler for de forskellige blokke. I blok 1 og 3 må man gerne have akvarie med fisk, men ikke andet. 

I blok 2 må man derimod også have mindre dyr som fugle, gnavere, hund og kat. Ved hold af hund og kat skal der udfyldes en ansøgning som skal sendes til Rådet. De kan findes her.

Uanset kæledyr skal Rådet kontaktes, og såfremt akvarie installeres, skal også Portnerne informeres.

Derudover er det tilladt at passe kæledyr såsom hund/kat for bekendte i perioder op til 2 uger. Det kræver dog at det er okay med beboerne på ens køkken, og at Rådet informeres skriftligt på mail (raadet@hcokollegiet.dk).

Se husdyrsordnen her: Husdyrordnen

Der er cykelstativer uden for hver blok, hvor der er mulighed for at parkere din cykel. Derudover er der også tilhørende indendørs  aflåst cykelrum tilknyttet hver gang.

Under blok 1 og 3 er der vaskekælder hvor du bruger maskinerne ved hjælp af din chip. Alt vask og tørring bliver trukket sammen med din husleje.

Pris for vask: 10kr (12 kr for den store maskine)

Pris for tørretumbler: 33 øre per minut.

Madlavning på værelserne  er ikke tilladt. Alt tilberedning af mad skal foregå på fælleskøkkenet. Dette betyder også at man ikke må have kogeplader, elkedler, miniovne, mikroovne, toastere, brødristere, frysere eller køleskab, på værelserne. Reglerne er bl.a. sådan, da el-installationerne ikke kan holde til det.

Portnerne kan dog give tilladelse til lille køleskab, såfremt det er til opbevaring af medicin.

Det kan du godt. Du kan kontakte Kollegianerrådet for at aftale tid og dato.

Du kan kontakte os på vores mail: raadet@hcokollegiet.dk.

Blok 2 er forbeholdt par og der gives som udgangspunkt ikke dispensation til kun at bo der én person. Det skyldes at der ikke er særlig mange lejligheder, men rigtig stor søgning til dem af par der gerne vil bo sammen. Det gør at der ofte er en del ventetid, på at komme til at bo der, og det vil derfor ikke være fair at lade folk bo der alene.

Bor man i blok 2 og den ene i parret flytter, skal lejligheden derfor opsiges. Hvis man gerne vil blive boende på HCØ, kan man søge intern flytning til blok 1 eller 3. Hvis man vil søge intern flytning skal man kontakte Kristiansdal og man kan ret hurtigt få et værelse, da der er en del udskiftning i blok 1 og 3.

HCØ Blok 1

Gode råd 🙂

 • Medbring ørepropper hvis du har brug for at sove tidligere end 23.

 • Det er en god idé at afdække det høje vindue ind til værelset, og få hængt gardiner op, hvis man har problemer med at sove for lyset.

 • Væggene er ret lydtætte, pånær for vibrationer igennem gulvet. Det meste lyd går gennem dørene. Det er en god idé at lukke begge døre når man støjer; ser TV, hører musik eller tager dagens erobring med hjem og se din “frimærkesamling”.

 • Jo mere man engagerer sig i det sociale liv på kollegiet, jo bedre en tid får man mens man bor her. Der er en håndfuld udvalg som allerede er lavet, og hvis man synes HCØ mangler noget, er man velkommen til at oprette et nyt udvalg ved at kontakte RÅDET.

 • Vær ikke bange for at konfrontere dine medkollegianere hvis de gør noget som generer dig eller andre, men gør det på en ordentlig og saglig måde, der skal være plads til os alle sammen… Og så er det et krav for at kunne klage over dem.

 • Kollegiet er en selvejende institution, følg med i Rådets arbejde og generalforsamlingerne, det er din mulighed for at påvirke livet på HCØ nu og skabe fremtidens kollegie.

 • Husk at låse køkken og værelses dørene. Desværre sker det nogle gange at der er tyverier på HCØ. Kollegiet dækker ingenting og de fleste forsikringsselskaber kræver at døren har været låst for at dække tabet.

 • Der er indendørs parkeringsmuligheder for cykler, det kan redde gearet at cyklen er varm og tør på en kold vinterdag.

 • Den bedste mulighed for indkøb er Lidl ca. 400 meter væk. Dagli’brugsen har gode tilbud, men det meste er dyrt, ca. 1,5 km væk ligger Fakta, Aldi og Meny. Der er prisen bedre, så SU’en holder lidt længere end til den 20.

 • Køkkenet fastsætter interne regler, de skal være rimelige og demokratisk vedtaget. Ved tvist kan RÅDET kontaktes, og RÅDET har veto ret hvis de ting som vedtages i et køkken er urimelige.

 • Du behøves ikke at købe karklude og viskestykker, men rigeligt med undertøj er en god idé, så kan man trække vaskedagen lidt længere.

 • Mange vasker tøj i weekenden, særligt søndag er det svært at få en vaskemaskine. Brug App’en “e-vaskeri” til at planlægge vaskedag.

 • Kollegiets fødselsdag er årets største begivenhed på HCØ, ligger først i maj. Støj, affald og larm kommer hvert år. Man må forvente et forhøjet niveau af støj og deslige i denne periode.

 • Mælk er for gammelt når det skiller eller der er klumper i. Æg når de lugter grimt når de slås ud eller hvis de flyder oven på i et glas vand. Friske æg synker. Datoen på pakken betyder ikke så meget.

 • Hold dit køkkenskab rent og pak mel, sukker og lignende lufttæt, så undgår du møl i maden.

 • Nudler er lækre og hurtige at lave, ligesom toast, men husk at skørbug er en ting og kål er både sundt og billigt.
HCØ Udenfor – blok 1
Basketbane
HCØ Udenfor – ved HusetJPG
HCØ Indgang blok 3 2
Back To Top