Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/hcokollegiet.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Brandprocedure - H.C. Ørstedskollegiet skip to Main Content

Brand på kollegiet er heldigvis ikke noget vi ser særlig tit, men hvis uheldet er ude, er følgende rart at vide.

Aktivering af brandalarmer

På gangene har vi 3 brandmelder. 2 ved udgangene og en ved midten. Disse skal aktiveres manuelt, som gøres ved at klikke på knappen. Dette vil hermed udløse brandalarmen.

Branddetektoren sidder henholdsvis i loftet de samme steder som brandmelderen. Disse aktiveres hvis der kommer meget røg fra et værelse eller køkkenet. Disse aktiveres automatisk ved detektion af røg.

Skærmbillede 2022-11-09 kl. 10.33.45
Skærmbillede 2022-11-09 kl. 10.33.18

Hvis en af disse 2 er blevet aktiveret vil det begynde at bimle og bamle på værelserne. Vi alle har en alarm placeret på vores værelse, som i den grad kan høres. Den pågældende gang, hvormed der er blevet udløst en brandfare vil begynde at ringe, og stopper først ved at man manuelt deaktivere dem ved brandtavlerne nederst i bygningen.

Hvis der er brand, er man forpligtet som beboer på HCØ-kollegiet til at banke på sine medkollegianers dør hvis nu deres brandalarm er defekt, så vi alle kan komme ud i sikkerhed.

OBS!!
Vi har brandalarmcheck hvert 3. år, dog hvis man IKKE kan høre brandalarmen på sit værelse før dette check skal man kontakte portnerkontoret så det kan blive fikset hurtigst muligt.

Skærmbillede 2022-11-09 kl. 10.39.28

Deaktivering af brandalarmer/yderligere aktivering af blokken

Hvis alarmen er aktiveret og skal slukkes, enten grundet fejlaktivering eller at der er kommet kontrol over branden, skal man ned til brandtavlerne nederst i bygningen. Disse er på de 2 stueetager som findes til højre når man lige er gået ind ad de blå døre. Hver brandtavle er koblet til siden af kollegiet den sidder i, så hvis hele blokken skal alarmeres, skal begge aktiveres.

Når man ser på tavlen, vil der blinke en rød lampe hvor alarmen er aktiveret. Hvis man vil slukke alarmen, skal man klikke på etagen, og der efter RESET. Hermed skulle alarmen gerne stoppe…
Hvis brandmelderen er aktiveret, skal systemet reetableres af portnerne. Alarmen stopper ved RESET, men bliver ikke genetableret af sig selv, og i så fald vil lampen blive ved med at blinke rød. Genetablering af branddetektorerne sker automatisk efter RESET, eller hvis der ikke er mere røg som den kan detektere.

Hvis man skal alarmere resten af etagerne, skal man klikke på EVAKUÉR hvormed det så begynde at ringe på alle etager i pågældende side af blokken. HUSK dine medkollegianer, så alle kan komme ud i sikkerhed. Der er mange flugtveje her på kollegiet både hovedindgangen og de 2 brandtrapper på hver sin side af blokkene.

Skærmbillede 2022-11-09 kl. 10.45.48

Brandventilation

Brandventilationen kan findes ved hovedindgangen til venstre når man går ind. Denne aktiveres hvormed de store vinduer øverst i bygningen vil åbnes, så røgen dermed kan slippe ud.

Melding til brandvæsnet

Systemet her på HCØ-kollegiet er et internt brandsystem, som betyder at alarmcentralen ikke bliver alarmeret ved brand på kollegiet. Dette betyder at hvis man opdager at branden kommer ud af kontrol skal man melde det til brandvæsnet ved at ringe 1-1-2, så de kan komme of få slukket branden.

Skærmbillede 2022-11-09 kl. 10.49.11
Back To Top