skip to Main Content

Her på HCØ er vi så heldige at have store grønne arealer og volleybane udenfor, men skjult indendørs er der et musiklokale (med basale instrumenter) man kan gøre brug af til at øve sig, et rollespilsrum til Dungeons & Dragons, samt to veludstyrede motionsrum. Musiklokalet og Rollespilsrummet lånes gennem et online system og motionsrummene er frit tilgængelige i tidsrummet 07 til 22 alle dage.

Særligt motionsrummet (to-delt mellem et styrketræningsrum og et cardio-rum) er værdsat af mange beboere, og er et glimrende (og gratis) alternativ til fitness-medlemskab. Du finder det i den sydlige ende af Blok 3’s kælder (ved volleybanen), med cardio-rum og styrke-rum på hver sin side af midtergangen.

Mere info omkring faciliteterne kan findes her.

H.C. Ørstedskollegiets hjemmeside: Dette er kollegiets hjemmeside, hvor man kan finde officielle dokumenter fra rådet, information om de forsellige udvalg og meget mere.

H.C. Ørstedkollegiets Facebook side: Her bliver der slået information op af alle beboerne.

Rådets Facebook side: Her ligger Rådet refarater og informationer op fra deres møder, samt andre vigtige informationer.

  • Rådet holder møde to gange i måneden hvor alle kan deltage. Her bliver der håndteret klager, generalt hvordan vi bruger kollegiets penge og de er med til at tage beslutninger om hvad der skal ske med kollegiet. 
  • Der bliver lavet et opslag på H.C. Ørstedkollegiets facebookside dagen før det bliver afholdt. Rådet kan kontaktes igennem facebook eller via deres mail: raadet@hcokollegiet.dk 

Portnernes Facebook side: Her slår Portnerne opdateringer op omkring kollegiet og hvis der er noget man skal være opmærksom på. 

HCØ – Buy/Sell/give-away: Kollegiets genbrugsside, hvor man kan sælge sine gamle møbler, bøger, tøj osv. 

Kristiandals generelle regler: Generelle regler fra Kristansdal

En liste over alle facebooksider og grupper tilknyttet HCØ kan findes her

I hverdagen (søn-fre) skal der være ro fra kl. 23:00 til 07:00, og i weekenden (fre-søn) er det 02:00 til 07:00. 

Månederne januar og juni er eksamensmåneder, hvilket betyder at der skal være ro hele tiden.

Den er på Huset inden for døren til højre, ved siden af døren ind til rådslokalet.

(Obs. på ikke at forveksle den med barens postkasse ved siden af)

Stort billede kan findes her

I skal udskrive og udfylde den tilhørende seddel (findes her) med underskrifter fra nuværende beboere på køkkenet, og aflevere den i rådets postkasse (der findes indenfor, ved indgangen til Huset)

De bliver (typisk) udbetalt sidst på måneden, bagudrettet, når rådets kasserer udfører transaktionerne. Det kan dog ske, at køkkenpenge bliver betalt før/efter det typiske tidspunkt, da kassereren skal passe det ind i sit skema.

Der gælder separate regler for de forskellige blokke. I blok 1 og 3 må man gerne have akvarie med fisk, men ikke andet. 

I blok 2 må man derimod også have mindre dyr som fugle, gnavere, hund og kat. Ved hold af hund og kat skal der udfyldes en ansøgning som skal sendes til Rådet. De kan findes her.

Uanset kæledyr skal Rådet kontaktes, og såfremt akvarie installeres, skal også Portnerne informeres.

Derudover er det tilladt at passe kæledyr såsom hund/kat for bekendte i perioder op til 2 uger. Det kræver dog at det er okay med beboerne på ens køkken, og at Rådet informeres skriftligt på mail (raadet@hcokollegiet.dk).

Se husdyrsordnen her: Husdyrordnen

Du kan altid gå ned til portnerne og bede om en ny. Bare husk at tage den gamle med. Du kan finde åbningstiderne her.

Der er cykelstativer uden for hver blok, hvor der er mulighed for at parkere din cykel. Derudover er der også tilhørende indendørs  aflåst cykelrum tilknyttet hver gang i nordlige halvdel af kælderen (“postkasse-siden”), samt fælles cykelkælder i sydlige ende af kælderen (“for enden af rampen”).

Ja, der er en pumpe ved skuret på parkeringspladsen foran blok 1.

Under blok 1 og 3, skråt over fra postkasserne,  er der vaskekælder hvor du bruger maskinerne ved hjælp af din chip. Alt vask og tørring bliver trukket sammen med din husleje.

Pris for vask: 10kr (12 kr for den store maskine)

Pris for tørretumbler: 33 øre per minut.

Madlavning på værelserne  er ikke tilladt. Alt tilberedning af mad skal foregå på fælleskøkkenet. Dette betyder også at man ikke må have kogeplader, elkedler, miniovne, mikroovne, toastere, brødristere, frysere eller køleskab, på værelserne. Reglerne er bl.a. sådan, da el-installationerne ikke kan holde til det.

Portnerne kan dog give tilladelse til lille køleskab, såfremt det er til opbevaring af medicin.

Det bedste ville være hvis nøglerne bliver fundet igen ellers skal du henvende dig til Portnerkontoret. De vil kontakte en låsesmed der kommer og sætter en ny lås i døren og laver nye nøgler. Dette er dog ret dyrt, og du kan forvente at betale omkring 1550 kr.

Da væggene er på HCØ er lavet af beton, er det nødvendigt med en slagboremaskine. Det er muligt at låne en fra portnerne, som typisk også giver et par rawlplugs og skruer hvis du spørger pænt.

For enden af den nederste gang (i opbevaringsrummet) er der et elskab, hvor der skal drejes på kontakten svarende til gangen hvor strømmen gik, for at genoprette cirkuleringen.

Henvend dig til Portner kontoret i løbet af deres åbningstid, så vil de fikse det så hurtigt som muligt.  Det samme gælder hvis der er andre problemer med værelset. 

Nogle gange kan man selv fixe det midlertidigt ved at skrue knappen af, åbne ned til cisternen og forsigtigt rykke lidt på det, evt. prøve at fjerne noget af kalken.

Blok 2 er forbeholdt par og der gives som udgangspunkt ikke dispensation til kun at bo der én person. Det skyldes at der ikke er særlig mange lejligheder, men rigtig stor søgning til dem af par der gerne vil bo sammen. Det gør at der ofte er en del ventetid, på at komme til at bo der, og det vil derfor ikke være fair at lade folk bo der alene.

Bor man i blok 2 og den ene i parret flytter, skal lejligheden derfor opsiges. Hvis man gerne vil blive boende på HCØ, kan man søge intern flytning til blok 1 eller 3. Hvis man vil søge intern flytning skal man kontakte Kristiansdal og man kan ret hurtigt få et værelse, da der er en del udskiftning i blok 1 og 3. Hvis man gerne vil bo på et bestemt køkken er dette også muligt at søge.

Det gøres ved at udfylde en opsigelsesblanket og sende den til Kristiansdal.

Mere info og blanket kan findes her: https://kristiansdal.dk/dokumenter/opsigelse-af-lejeaftale

Kollegiets bestyrelse kontaktes på info@kristiansdal.dk

Husk at skrive i emnefeltet, at henvendelsen vedrører bestyrelsen – ellers vil den ikke komme frem til bestyrelsen.

Back To Top